Identificació mascotes

Identificació mascotes

Identifica la teva mascota per evitar la seva pèrdua o robatori

A Hospital Veterinari Riera Alta de Barcelona revisem i actualitzem les dades del microxip de la teva mascota per garantir que et puguin localitzar en cas de pèrdua o robatori. Si encara no té el microxip, li posarem i el donarem d’alta a l’AIAC (Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia).

La identificació de les nostres mascotes consisteix en la implantació d’un microxip subcutani a la zona esquerra del coll o a la zona de la creu. El microxip s’implanta mitjançant una agulla hipodèrmica, no fa mal i no produeix cap tipus de reacció perquè és hipoalergènic. Perquè la identificació sigui efectiva hem d’introduir les seves dades i les dades del propietari en una base de dades que els lligui de per vida. D’aquesta manera, quan consultem el microxip ens sortirà sempre el nom i les dades de contacte del propietari.

A Hospital Veterinari Riera Alta de Barcelona oferim la implantació del microxip, l’alta a l’AIAC en cas de que la teva mascota encara no estigui correctament identificada, o la revisió de les dades a l’AIAC per tal de mantenir les dades sempre actualitzades. Si no les mantenim actualizades, pot ser que en perdre la nostra mascota no ens puguin localitzar.

Com es fa la identificació de les mascotes? 

Quan implantem un microxip, el donem d’alta a l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia i revisem que estigui ben implantat al cap d’alguns dies. Periòdicament aconsellem la revisió i actualització de les dades del propietari i la mascota vinculades al microxip i l’AIAC per tal de garantir que siguin correctes. Fem la lectura del microxip amb un aparell lector que detecta el microxip i ens dona la lectura del mateix. L’actualització de les dades es pot fer online, a la base general de l’AIAC, i qualsevol modificació es realitza de forma immediata.

Per què hem d’identificar els animals de companyia?

Cada any s’extravien o s’abandonen més de 20.000 animals de companyia a Catalunya. Des de l’any 1995 és obligatori identificar a tots els gossos i gats amb microxip, de manera que es pot multar els propietaris que no identifiquin la seva mascota. A més, el nou sistema d’identificació comporta un gran aventatge: abans de l’aparició dels microxips i la creació de l’AIAC fa més de 25 anys, era molt complexe localitzar i trobar els animals perduts. Ara, si tens les dades al dia i la teva mascota es perd, serà molt senzill i ràpid localitzar-te amb la lectura del microxip i la revisió de les teves dades a l’Arxiu.

Quina diferència hi ha entre tenir microxip i estar correctament identificat?

El fet que un animal tingui implantat un microxip no significa que estigui identificat. Un cop implantat, cal donar-lo d’alta a la base de dades de l’AIAC. El fet que una mascota tingui un xip sense donar d’alta vol dir que, si es perd, quedarà a la protectora a l’espera que algú l’adopti perquè és inviable identificar i localitzar el seu propietari, de manera que és com si no portés res. Per tant, quan ens lliuren un animal amb microxip hem de preguntar si està donat d’alta i comprovar-ho.

Ves al contingut